Dalee love Along »

20110522

mengandung.

latar tempat: pasar A

makcik X: haaaaaaiii..org lain yang kawen lepas kamu dah mengandung pun...

dalee: .........(berani betul makcik ni carut gua...xpe..gua kasik makcik X gua punye senyum kelas A..!)
makcik suka tak?saya ikhlas ni.
----------------------------------------------------------------------------------

makcik X..kalu ye pun..xyah la nk cakap kuat2.. ni kan pasar..tak baik malukan org cam2...br 5 bln kot gua kawen..relax je eih makcik..makcik duk umah diam2..jaga cucu2..makan jajan..
kalau belum tiba masanya untuk Dia memberikan saya zuriat..saya terima..dalee n along ok je.yang makcik plak yg menggelabah kenape?

20110519

loser, double loser.

nick vujicic, 29

Tae-Ho, 11

selalunya bila kita tgk orang lain lagi pandai..lagi cantik..lagi kaya, lg better dari kita,kita akan rasa:" i wish i can be just like them",,pernah tak kita bersyukur dgn apa yang kita ada skang? dalee pun selalu gak rasa cam2..bila susah @ di uji, dalee sedih,dalee give up. kenapa dalee???
after dalee tgk kisah Nick Vujicic n Tae Ho..dalee rasa cam loser...dalee ada segala2nya..ujian tu hylah sebesar kuman jika hendak dibandingkan dengan nikmat yang Allah telah berikan kepada kita...nikmat dan rezeki selalu dilihat dari segi wang ringgit kan..even though nick xde both kaki n tangan & tae ho xde tangan. tp tahu x korg yang dorg ni super amazing!.dorg happy and life dorg much better dr org2 yg normal. dalee suka dgn kata2 ni:

"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. " ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha...."

tae ho story
http://www.youtube.com/watch?v=BfL2U0BJ48g&feature=related

Nick Vujicic
http://www.youtube.com/watch?v=Gc4HGQHgeFE

p/s-kawan dalee cakap dia tak bertuah sbb..... xpenah menang cabutan bertuah.....*@Q$&(??

20110514

PALSU.

dalee rindu every single things pasal zaman bujang..dalee wish all those moments will come back and say hello to me... but, it is just a wish. it will never come true. i know.

im not okay.

20110509

sombongbong.

salam..

dalee sebenarnya sgt susah untuk mendekati @ bercakap dgn org yg baru dalee kenal @ 1st time jumpa... slalunye la akan jd ceni.. hye dalee .......................................................................................................................................................................... dats it!..dalee lg prefer tuk senyap..coz dalee xtaw cane nk mencelah @ menyampuk @ come out dgn topik2 yg best yg boleh dalee share dgn sipolan sipolan itu..i've tried..tp dalee xselesa..ataupun dalee telah mentest power dgn org yg salah..sbb dalee tanya dia byk2 patah lastu dia jwb sepatah...uh..o0o0oo...so dia lah yang salah kan..bukan dalee.....

kdg2 dalee dicop sebagai sombong..no!yes!noooo!!...walaupun dalee bukan jenis yg first time jumpa lastu boleh pong pang pong pang ta tentu hala...itu x bermakna dalee sombong..ihhhh....xlah..mane ade cengitu..saje je nk sabotaj aku lettew...kalau dalee ni sombong xde kemasa aku nk join u'olls..dalee ok je..oh lg satu..mimik muka gua..ini lg satu benda yang tak dapat dielakkan..dalee dr dulu da terbiasa dgn mimik2 muka yg tidak disenangi org..org cakap nampak muka cam bosan la..muka stress la..muka itu la muka ini la...oh.tolong la....MUKA AKU MMG CEGINI!!..dalee sedih.k.bye.

haaa...ta nampak muka..nak try pakai camni lah..
ta pun pakai mask ni..kalau ko cakap aku sombong lg..aku tanduk kauu...

20110508

kakak Lenka.

Tadaaaa!!! new oleole from lenka...TWO!TWO!TWO!!..ada 11 collections yang super best . seriously dalee ta tipu..kalau international singer(female)dalee lg prefer lenka.y Lenka? coz her music is different.dia x mengarut n x desperatolabuchibuchi mcm yg lain.. sempoi je.

1. TWO
2. HEART SKIPS A BEAT
3. ROLL WITH THE PUNCHES
4. SAD SONG
5. EVERYTHING AT ONCE
6. BLINDED BY LOVE
7. HERE TO STAY
8. YOU WILL BE MINE
9. SHOCK ME INTO LOVE
10. EVERYTHING'S OKAY
11. END OF THE WORD

one of dalee's fav song: everything at once

video

super mummy's day




I wanna be just like u mummy.Happy mother's day.


20110507

Shoe addict








adududu..cane dalee nk elakkan diri dr beli kasut. beli kasut dan beli kasut.TAPI TAK PAKAI. kasut makin byk. tempat kasut makin semak... yg plg best, dalee sgt suka beli high heels.yippie!unfortunately, the real situation is-

dalee + high heels=combination yang ta masuk akal.

kenapa xmasuk akal??sbb dalee jalan bersepah..MAIGOD!.masalah dalee skang..yg slalu dalee pakai just sneakers buruk dan flat shoes..tp most of the time dalee pakai sneakers la,,sbb kalau lambat leh lari lajulaju..n kalau kaki kene pijak pun xde la sakit sgt an. hum..along pon da pening n stiap kali dalee nk beli kasut mesti along ty soalan ni..
kasut yang aritu bila nk pakai??

p/s- last week da TERbeli plak lg satu high heels pump..humm.




i love this
and this..
pink?why not...




maigod...my fav color..yummy!
Christian Louboutin Bianca python pumps RM4k++. ayoyo!

huh...tengooookkkkkk~~not again..

"Carut aku letteew."

walaupun ni bukan penderaan secara fizikal, of course la kan there will be no injury, no wounds and tak akan ada scars pun. verbal abuse maybe terjadi kat semua org sama ada kita sedar atau x. ada sesetengah orang, dia akan jd down sedown2 nya bila kene condemn / perli / carut. ada sesetengahnya plak..hati batu..kene bantai cane pon..lgsung x bg efek kat depa(best kan dorg).ok..ni ada part of article pasal verbal abuse:

Verbal abuse creates emotional pain and mental anguish. It is a lie told to you or about you. Generally, verbal abuse defines people telling them what they are, what they think, their motives, and so forth. The best way to deal with a verbally abusive relationship, whether you are the target of verbal abuse or the perpetrator, is to find out everything you can about verbally abusive relationships and their dynamics. Usually one person is blaming, accusing, even name calling, and the other is defending and explaining. Most people targeted by verbal abuse explain why what they’ve just heard is not true or not okay. They explain themselves because they believe the perpetrator is rational and can hear them and the relationship will then get better. Then they usually hear more verbal abuse, for instance, “You’re too sensitive.” At that point they don’t usually realize that they have just been defined, and, therefore, verbally abused again. (Patricia Evans,2011)

and yeah..I've something for you guys...kacakkan print ads ni.






respond yang kejam


apabila kita bercerita beriburibu patah perkataan dan respondnya hanya satu-"ooh". SEDIH.

20110506

Duriduri

finallllllllllyyyyyyyyyyy..durian dlm mulut!!nyum!nyum!.da lama kot teringin nk mkn durian..kat sek 7 ade je org jual2 durian.tp org cakap kt situ mahal.sebiji rm20.takkan nk mkn sebijik je an. erm..dalee xsempat nk amek gambar.da beli terus masuk mulut.Buuuurrrp...Alhamdullilah.

20110504

KAMI MEMANG BEGINI. episod satu.

Assamulaikum.
Memandangkan dalee duk shah alam n along duk lipis..so kami jarang2 jumpa.bila ada peluang tuk jumpa..so kami plan macam2.nk g situ..nk g sini..nk buat tu..nk buat ni..wow!wow!dan wowow!!.cam best je plan kitorg..tp on that day..

Along: syg jom g nengok movie nak?nak?nak?..
dalee: .....(1 juta alasan sbb xnk)
along: @__@

Dalee: syg jom g men esketing nak?nak?nak?..
along: .....(2 juta stengah alasan sbb xtau men)
dalee: @__@

akhirnya kami duk umah.makan jajan.dan tido.oh...along je yg tdo..sbb dalee bz amek gmbar......sendiri.
curik2 pakai sepek along (1).curik2 pakai sepek along (2).

i'm home.


Assalamualaikum w.b.t

Serius lama x beblog.yeah.nasib baik still igt password. last post arituaritu(sbb da lama sgt)..ha...itu dalee masih single.tp sekarang..pling!!!da jadi isteri along. Alhamdullilah. tarikh kawen 10.12.10. da 5 bln da pun.. walaupun byk mulut yg potpetpotpet.contohnya macam ni-

>>..kau x abes study da nk kawen ei..nnt camne kalau ni , nnt camne kalau tu...

hah sudah..penyakit kalaukalau dia da datang..lariiiiiiiiiiiii..
dalee ok je.. so..YEAY.da kawen!

p/s: drpd ko duk kalaukalau.baik ko doakan kebahagian kami.
w/pun muka along masam tp dia happy.dalee tahu.mana dalee tahu?
DALEE TAHU LER MANAMANA pun
.